Over Kraan en Baan Techniek

Kraan & Baan Techniek is een Kraanbaanbouwbedrijf dat ruim 40 jaar ervaring heeft op het gebied van alle type kraanbanen voor de beton- en de staalindustrie. Installeren van een kraanbaan is specialistisch werk. Voor alles wat te maken heeft met railsgebonden transportsystemen heeft Kraan & Baan Techniek wel een oplossing voor een probleem.

Familiebedrijf

Kraan en Baan Techniek is een familiebedrijf wat is gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en repareren van Kraanbanen. Het bedrijf heeft ruim 40 jaar ervaring en heeft in deze tijd aan erg veel verschillende soorten kraanbanen mogen werken. De kraanbanen die het meest voorkomen zijn: kraanbaanrails van een bovenloopkraan, kraanbaanrails op dwarsligger gebouwd in een ballastbed en kraanbaanrail op een onderplaat met een ondergieting. Hierover later meer. Samen met de bedrijven Nieuwesteeg Rail Service B.V. en Nieuwesteeg Infra Techniek B.V vormt Kraan en Baan Techniek de Nieuwesteeg Groep.

Alle bedrijven binnen de Nieuwesteeg Groep zijn actief in de spoorbouwbranche. Nieuwesteeg Rail Service is een bedrijf wat zich geheel richt op het uitzenden spoorbouwmonteurs voor werkzaamheden aan alle spoorwegen die vallen onder Pro Rail. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de grote aannemers die rechtstreeks onder Pro Rail opereren.

Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn: Het aanleggen van nieuwe spoorwegen, het onderhouden van spoorwegen en wissels, het lassen van de rails (bekijk ook eens onze railprofielen). Het derde bedrijf binnen de groep is Nieuwesteeg Infra Techniek. Dit bedrijf voert infra werkzaamheden uit rondom de spoorwegen, denk hierbij aan het aanleggen van voetpaden langs het spoor, het plaatsen van perronmeubilair en het plaatsen van hekwerk langs het spoor.

Zakelijke relaties

K&BT is een klein bedrijf dat geen grote overhead heeft, weet wat onze relaties willen en wat deze mogen verwachten van K&BT. Daarom dragen wij zorg voor onze relaties; opdat zij zo min mogelijk storingen en zo laag mogelijke kosten aan de kraanbanen hebben.

K&BT is een betrouwbare partner in het onderhoud van kraanbanen en constructies. Wij zien de opdrachten van onze relaties altijd als een uitdaging en nemen deze met 100% vertrouwen en inzet aan. K&BT laat relaties niet met problemen zitten maar zal in goed overleg met deze relaties de problemen oplossen om zo tot een goed onderhouden kraanbaan te komen.

Installatie van kraanbanen

De kraanbaan wordt door onze vakbekwame mensen van A tot Z geïnstalleerd. Zij meten uw kraanbaan in en met deze gegevens installeren zij binnen vastgestelde toleranties uw kraanbaan. Hiervan wordt een meetrapport gemaakt met de exacte ligging van uw kraanbaan.

Reparatie van kraanbanen

Niet alleen installeren wij nieuwe kraanbanen. Wij repareren ook uw reeds aangelegde kraanbanen. Hierover wordt een eindrapportage met de juiste meetgegevens gemaakt om aan te tonen dat uw gerepareerde kraanbaan binnen de tolerantie ligt. Dit waarborgt een goede werking van de kraan en een minimale slijtage van de kraanbanen in de toekomst.

Kraanbaan inspectie

Een goed onderhouden kraanbaan is van groot belang om uw activiteiten uit te blijven voeren. Regelmatige inspectie van uw kraanbaan kan op tijd problemen aan het licht brengen voordat alles stil komt te liggen door een slecht functionerende kraanbaan. K&BT inspecteert uw kraanbaan grondig en voert metingen uit. Als eindproduct van onze inspectie ontvangt u een rapport met onze bevindingen en krijgt u hierbij een advies om uw kraanbaan in optimale conditie te houden.

Neven activiteiten van K&BT

  • Reparaties, inspecties, en onderhoud aan staalconstructies.
  • Maken van loop- en machine bordessen zoals u wenst.
  • Uitvoeren van montage en demontage van constructies en machines.
  • Het aanbrengen van valbeveiligingen.
  • Schilderen van constructies en kranen.

Kennis, ervaring en gereedschappen in huis

Kraan & Baan Techniek heeft alle benodigde gereedschappen, kennis en ervaring in huis om in een zeer korte tijd een perfecte kraanbaan voor u te installeren. Wij werken met eigen materiaal en transport. Naast het snel aanleggen hebben wij jarenlange kennis van reparatie, renovatie en onderhoud van kraanbanen.

Vakbekwaam bedrijf

Kortom, Kraan & Baan Techniek is een bedrijf waar u op kan rekenen 24 uur per dag, 7 dagen per week, en 12 maanden per jaar om de problemen aan kraanbanen en constructies voor U op te lossen met een team van vakbekwame mensen.